Ploi şi grindină în judeţele Prahova şi Dâmboviţa. Trei maşini au fost târâte prin viitură

A fost dezastru aseară în judeţele Prahova şi Dâmboviţa. Natura s-a dezlănţuit, iar ploi violente și grindină au căzut peste câteva localităţi. Viitura a venit cu o forţă atât de mare încât a luat cu ea trei maşini, iar livezile oamenilor au fost distruse de bucățile mari de gheață. A plouat torențial și pe autostrada A1. Aseară meteorologii au emis mai multe avertizări de ploi și grindină pentru mai multe zone din țară, iar telefoanele oamenilor au răsunat de la mesajele Ro-Alert.

Urgie în comuna Vâlcănești din județul Prahova. Ploile torenţiale au crescut nivelul pârâului Sărata care a ieşit din matcă.

Apele au luat cu ele tot ce au găsit în cale. Trei maşini ale localnicilor au fost târâte prin viitură aproape un kilometru.

Oameni din zonă au fost avertizaţi prin mesaje RoAlert de producerea unor fenomene periculoase, însă nimeni nu se aştepta ca viitura să aibă atâta forţa încât să ia cu ea maşinile parcate în faţa curţilor.

CITEŞTE ŞI Ploi torențiale și grindină în localități din Dâmbovița și Prahova

Prăpăd a fost şi pe Valea Dâmboviței. La Gemenea, Voineşti şi Pietrari. După o zi cu cer senin şi temperaturi ridicate, grindina a căzut cu o forţă uriaşă.

Pământul a fost acoperit de un strat gros de gheață. Mai ales pomii au avut de suferit, iar în zonă, aceasta este principala sursă de venit a oamenilor.

A plouat torenţial şi pe Autostrada A1, iar vizibilitatea a fost extrem de redusă. Meteorologii au emis pentru aseară mai avertizări de ploi şi grindină pentru zone din judeţele Prahova, Argeş, Olt, Hunedoara, Cluj, Maramureş, Arad și Timiş.

Distribuie știrea