• Tue. Dec 7th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

PNL și PSD caută premier. O nouă întâlnire în care negociază programul de guvernare va avea loc astăzi

Nov 15, 2021

Negocierile între PSD şi PNL nu s-au încheiat. Astăzi sunt programate mai multe întâlniri atât în interiorul partidelor, cât şi între grupurile de lucru. Se pun la punct, cel puţin teoretic, detaliile programului de guvernare.

15 Noiembrie 2021, 13:00 (actualizat 15 Noiembrie 2021, 14:21) |

Tot neoficial, PNL și PSD fac astăzi și lista propunerilor de premier.

”E o variantă, aceea a premierului prin rotație, dar orice decizie am lua va trebui să mergem înapoi în PNL pentru a primi mandat. Dar noi avem o alianță cu PSD. Adică avem negocieri pentru a forma un guvern. Sper ca mâine să avem un calendar. Azi, mâine sper să terminăm negocierile de coaliție cu PSD”, a declarat astăzi președintele PNL, Florin Cîțu.

El a mai declarat luni că în programul de guvernare trebuie să se ţină cont că România este în procedură de deficit excesiv, reiterând că liberalii ţin foarte mult la o reformă a aparatului administrativ şi nu sunt de acord cu “taxa pe lux”. El şi-a exprimat convingerea că se va găsi o soluţie în negocierile cu PSD. “Va fi un program de guvernare clar şi va fi un program comun pe care îl agreăm acum şi vom merge pe programul de guvernare. (…) Sigur se va găsi o soluţie. Eu sper că vom avea guvern foarte rapid”, a adăugat premierul interimar.

“Mai sunt capitole care urmează a fi închise, nu foarte multe, dar mai sunt. Noi de aceea am început aceste negocieri cerând execuţia bugetară, să vedem unde ne aflăm. De asemenea, am venit cu propuneri pentru a creşte veniturile, dar e absolut necesar ca în această perioadă în care România traversează o perioadă nu foarte simplă, în care populaţia trebuie să fie ajutată, fiindcă nivelul de trai a scăzut, inflaţia este, conform ultimelor date, undeva la 7,9, deci aproape 8, preţurile la energie au explodat, e absolut necesar ca statul român să vină să ajute populaţia. De aceea noi o considerăm esenţială această bucată din programul de guvernare”, a spus la rândul său prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, înaintea negocierilor de astăzi.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *