Podul de la Brăila nu va fi gata anul acesta. Constructorul a cerut prelungirea termenului până în 2025

Podul de la Brăila nu mai poate fi gata până la sfârșitul acestui an. Firma care execută lucrările a cerut Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să aprobe prelungierea termenului de finalizare pentru anul 2025. Deși podul este aproape gata, drumurile de legătură încă nu sunt realizate.

21 Septembrie 2022, 17:12 (actualizat 21 Septembrie 2022, 21:20) Știrile TVR |

Nici 3 luni nu au trecut de când constructorul podului de la Brăila anunța că în decembrie mașinile vor putea circula.

Acum, oficialii Ministerului Transporturilor spun că firma Webuild, care a realizat împreună cu japonezii structura metalică ce traversează Dunărea, a cerut prelungierea termenului de finalizare.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt, Ministerul Transporturilor: Solicită extensii de timp până în anul 2025. Noi nu ni le-am asumat, mai bine zis, nu am acceptat aceste notificări, dar având în vedere și ritmul de șantier și modul de abordare al acetui proiect este evident că acest constructor va avea întârzieri. Sancțiuni îi sunt aplicate, penalizări îi vor fi aplicate, este adevărat că trebuie să finalizăm în instanță tot ce înseamnă litigii.

La pod am găsit o liniște suspectă.

Alina Salanți, corespondent TVR: În urmă cu o lună, când am filmat în această zonă, erau mai multe camioane care lucrau la drumul de extindere de la podul de la Brăila. Însă, între timp, lucrurile s-au schimbat. Nimeni nu mai lucrează în acest moment, iar utilajele au dispărut de pe șantier.

La drumurile de acces lucrările bat pasul pe loc. 23 de kilometri de asfalt, atât pe malul din județul Brăila, cât și pe cel din Tulcea ar trebui să fie gata. Puținii muncitori angajați la o firmă subcontractoare nu cred că drumulurile vor fi gata în 3 luni.

Francisk Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila: Din prisma CJ Brăila, toate lucrurile au stat la secundă: certificate de urbanism, autorizații de construcție, am dat tot girul atât CNAIR cât și constructorului pentru ca lucrurile să se petreacă într-un ritm foarte rapid.

Am solicitat companiei Webuild date despre motivele cererii de amânare a finalizării podului dar, până în momentul difuzării reportajului la Telejurnal, nu am primit răspuns.

Podul de la Brăila va avea aproape doi kilometri, 4 benzi de circulație și piste pentru bicicliști și pentru trafic pietonal.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea