PSD spune că majorarea salarială propusă prin amendamentul adoptat de Senat este justificată doar în cazul aleșilor locali

Partidul Social Democrat a transmis, miercuri, după ce Senatul a adoptat un amendament care propune creșterea salariilor demnitarilor și aleșilor locali, că  va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

21 Septembrie 2022, 17:20 (actualizat 21 Septembrie 2022, 17:27) Știrile TVR |

Radu Oprea, PSD

Social democrații arată în comunicatul transmis că, în cazul aleșilor locali este justificată o actualizare a salariilor,  având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, dar în cazul parlamentarilor și altor șefi de instituții publice o astfel de măsură ar fi neadecvată, în actualul context economic.

În comunicatul transmis, PSD arată că a atras atenția asupra acestui aspect în plenul de astăzi prin intervenția liderului grupului senatorilor social-democrați, Radu Oprea: „Propunerea Partidului Social Democrat în Guvernul României va fi ca din Anexa IX să fie supus acestei reglementări doar punctul „C” [respectiv punctul care se referă strict la aleșii locali].”

Senatorii au votat creșterea indemnizațiilor pentru demnitari. Legea urmează să ajungă la Camera Deputaților. USR acuză coaliţia PSD-PNL-UDMR de sfidare

Source

Distribuie știrea