Prea săraci pentru vacanțe. Mulți români nu își permit să meargă în concediu o săptămână

Fără să fi văzut marea și muntele de ani de zile sau chiar niciodată. Așa trăiesc mulți români cu venituri mici, care abia își duc traiul de la o zi la alta. Situația este dramatică pentru mulți, iar un sondaj recent Eurostat vine să confirme acest lucru. Consecințele se răsfrâng în multe aspecte ale vieții, mai ales pentru familiile cu copii.

04 August 2021, 19:43 |

Frustrare, neputință și regret. Asta simt mulți români care nici nu își mai amintesc când au fost ultima dată în vacanță și asta nu din cauza pandemiei.

În România, peste 80% dintre persoanele aflate în risc de sărăcie nu și-au putut permite să plece o săptămână departe de casă, țara noastră fiind a doua, după Grecia, unde pragul se apropie de 90%. Suntem urmați de Croația, Cehia și Slovacia.

Pentru familiile care au copii, toate aceste lipsuri și privări de bucurii au consecințe de altă natură, avertizează psihologii.

Cei care pot face totuși un efort financiar pentru o scurtă vacanță la marea noastră pot profita de programul social “Litoralul pentru toți.”

Potrivit studiului Eurostat, persoanele care au venituri sub pragul de risc de sărăcie sunt șomeri, pensionari sau angajați cu salarii mici.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.