Premierul georgian îl acuză pe preşedintele Zelenski de imixtiune în politica internă a Georgiei

Premierul georgian Irakli Garibaşvili / FOTO: Irakli Garibaşvili, Facebook

În timpul protestelor împotriva proiectului de lege privind „agenţii străini”, Zelenski le-a mulţumit demonstranţilor georgieni pentru că au purtat drapele ale Ucrainei şi le-a urat „succes democratic”.

„Când o persoană care este în război (…) răspunde acţiunilor distructive a câtorva mii de persoane aici în Georgia, aceasta este o dovadă directă că această persoană este implicată, motivată să facă să se întâmple şi aici ceva, o schimbare”, a spus într-un interviu televizat duminică seară premierul Garibaşvili, referindu-se la Zelenski.

Potrivit premierului georgian, preşedintele Ucrainei caută să atragă Georgia în conflictul cu Rusia.

În replică, MAE de la Kiev l-a acuzat pe premierul Garibaşvili că repetă „propaganda rusească”. „Respingem categoric aceste acuzaţii, care nu au nimic de-a face cu realitatea. Autorităţile georgiene caută un inamic unde nu există”, a mai transmis MAE ucrainean.

În urma protestelor, guvernul de la Tbilisi a retras proiectul de lege privind „agenţii străini”, care afecta ONG-urile şi despre care criticii susţin că este inspirat dintr-o legislaţie similară adoptată în Rusia. Cu toate acestea, manifestaţiile au continuat. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a susţinut la rândul său că protestele din Georgia sunt orchestrate din străinătate după modelul Maidanului de la Kiev.

Source

Distribuie știrea