Preşedintele Comisiei AFET a Parlamentului European: R.Moldova se confruntă cu un şantaj, ameninţări, provocări, în încercarea de a destabiliza ţara

Republica Moldova se confruntă, ca şi alte ţări din Parteneriatul Estic, cu un şantaj, ameninţări, provocări şi totul este în încercarea de a destabiliza ţara, a declarat joi, în cadrul unui seminar organizat de Parlamentul European (PE), preşedintele Comisiei pentru afaceri externe (AFET) a Parlamentului European (PE), David McAllister, potrivit Agerpres.

16 Februarie 2023, 14:11 Știrile TVR |

Parlamentul European

“Am luat notă cu mare preocupare de afirmaţia preşedintei Maia Sandu că a existat o tentativă sau cel puţin un risc de lovitură de stat în ţară. Şi ce înseamnă acest lucru? Că trebuie să ne continuăm sprijinul pentru Moldova, să întărim rezilienţa ţării şi suntem în contact strâns cu preşedinta Maia Sandu şi guvernul ei”, a spus eurodeputatul german din grupul PPE din PE în cadrul seminarului organizat cu prilejul împlinirii unui an de război în Ucraina.

“Este de asemenea important să subliniem că Ucraina şi Moldova au primit împreună statutul de ţară candidată şi că Moldova este, de asemenea, sub preşedinta Maia Sandu, pe o cale proeuropeană”, a mai spus McAllister.

La rândul său, Vsevolod Şenţov, şeful misiunii Ucrainei la UE, a afirmat că planurile Rusiei sunt dificil de comentat, dar că “Moscova încearcă by default să complice situaţia”.

“Kremlinul este izolat, într-o poziţie foarte dificilă. Ei încă încearcă să-şi folosească posibilităţile în Transnistria şi în Moldova în general. Dar trebuie să ajutăm Moldova şi Ucraina, chiar în mijlocul acestui război, cooperează şi ajută”, a dat asigurări diplomatul ucrainean.

Source

Distribuie știrea