Siguranța copiilor pasată între ministerul Dezvoltării şi cel al Educaţiei. 118 scoli riscă să se prăbuşească la un cutremur mai mare

118  instituţii de învăţământ sunt încadrate în clasa întâi de risc seismic, iar premierul a cerut reabilitarea lor urgentă. A fost punctul care a declanşat un conflict între ministerul Dezvoltării şi cel al Educaţiei.

16 Februarie 2023, 13:48 (actualizat 16 Februarie 2023, 14:02) Știrile TVR |

În debutul şedinţei de Guvern, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut în special ministrului Dezvoltării să rezolve cât mai rapid problema școlilor care prezintă risc în caz de seism.

Premierul Nicolae Ciucă: Avem 70 de școli care se reabilitează prin Banca Mondială dar avem și 118 școli evaluate cu risc seismic 1.

Într-un comunicat, ministrul Educației precizează că a cerut ministerului Dezvoltării o lista cu situația unităților de învățământ și o întâlnire pentru a discuta soluțiile de consolidare a clădirilor cu probleme.

În replică, Cseke Attila spune că, de fapt, cei de la Educație au deja aceste date.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării: Eu cu o lista de 118 clădiri nu am ce să fac. lucrez cu solicitări care se bazează pe documentație tehnico-economică.

Între timp, Ministerul Educației a anunțat primele masuri. Va cere inspectoratelor școlare să informeze elevii cum să se comporte în caz de cutremur și va crea, pe site-ul ministerului, o secțiune cu materiale informative.

Source

Distribuie știrea