Președintele Kluas Iohannis a dat asigurări că poporul român este în siguranță în contextul invadării Ucrainei de către Rusia
”Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale! România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile. Statutul de membru NATO și al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă.Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejați în fața oricărei potențiale agresiuni.”
Președintele a declarat că Federația Rusă a ales calea reprobabilă și complet ilegală a violenței armate masive împotriva unui stat independent și suveran.
Astăzi, la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene. Astăzi, Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia este agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul, și întreaga planetă vede astăzi limpede acest adevăr incontestabil.
România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieți omenești.
În ultimele săptămâni, Statele Unite ale Americii, NATO, Uniunea Europeană și întreaga comunitate a statelor democratice au făcut tot posibilul ca diplomația să prevaleze.
România a fost puternic implicată în adoptarea tuturor deciziilor la nivel aliat și european și a pledat întotdeauna pentru continuarea dialogului în vederea detensionării situației de la granițele Ucrainei.
Niciodată nu este însă prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această gravă criză este cea diplomatică.
federațuia rusă a ales forta taâncurilor în locul vieților
rusia e agresorul nu victima, lumea vede acest adevar incontestabil
Romania acondamna ferm actiune anejustificata aîmpotriva Ucrainei
SUA, NATo si statele democrativce au facut tot posibilul ca diplomatia s aprevaleze
Romania a pledat pentru continuarea dialogului si detensionarea tensiunilor
nu eprea tarziu ca vocea ratiunii sa domine
Dragi romania, va asigur nici un roman nu trebuie s atse treama pentrui siguranta sa si s afamilie sale
Statul d emembru al NATO sii Eu, parteneriatul solid cu SUa cunt o umbrela d esecuritate extrema solida
nmiciodara nu am fost mai bine protejati in fata oricarei agresiuni
Rom nu va fi atras ain conlfictul militar din Ucraina
Vom lua măsuri ca securitatea si siguranta cetatenilor romani sa nu fie sun bnnico forma afectata
in ca din 26 feb am luat masurile posibile, am luat in calcvulk toate scenariile posibile
am sdiscutat ij cSAT despre solutiile d eluat urgenty in sit d ecriza
La ședința CSAT s-a discutat despre implicaţiile asupra securităţii euroatlantice în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.
La şedinţa CSAT, condusă de şeful statului, au participat: premierul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, directorul SRI, Eduard Hellvig, şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul CSAT, Mihai Şomordolea.