Prințesa de Wales, soția prințului William al Marii Britanii, a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer și face chimioterapie

Catherine, soţia Prinţului Willian, moştenitorul tronului Marii Britanii, a fost diagnosticată cu o formă de cancer. Informaţia a fost transmisă chiar de către Prinţesa de Wales.

Kate a suferit, în urmă cu mai bine de două luni, o operaţie abdominală care necesită o recuperare îndelungată. La începutul lunii februarie, și Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

Într-o declarația înregistrată la Windsor de BBC, Catherine, soția prințului William, a anunțat că afecțiunea sa a fost descoperită după ce a suferit o operație abdominală majoră în ianuarie.

După săptămâni de speculații cu privire la starea ei de sănătate, Catherine a declarat că ea și soțul ei, prințul William, au avut nevoie de timp pentru a explica situația celor trei copii ai lor, George, 10 ani, Charlotte, opt ani, și Louis, cinci ani.

Acest lucru a venit, desigur, ca un șoc uriaș, iar William și cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa și gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii„, a spus prințesa. „După cum vă puteți imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenție chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei și să îi asigurăm că voi fi bine”.

Prințesa de Wales face chimioterapie pentru o afecțiune canceroasă

Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, fusese internată la Clinica din Londra pe 16 ianuarie pentru o intervenție chirurgicală abdominală majoră. La vremea respectivă, palatul a refuzat să confirme pentru ce era tratată Catherine, dar a precizat că afecțiunea nu era canceroasă.

Catherine a declarat că abia după operație a fost descoperit cancerul. Regele este, de asemenea, tratat în prezent pentru cancer.

În declarația înregistrată miercuri și făcută publică vineri, potrivit Guardian, și care a început cu cuvinte de mulțumire pentru cei care au trimis mesaje de susținere – Catherine a spus că se simte bine și că „devine mai puternică pe zi ce trece”. „Au fost câteva luni incredibil de grele pentru întreaga noastră familie, dar am avut o echipă medicală fantastică care a avut mare grijă de mine, lucru pentru care sunt foarte recunoscătoare”, a spus prințesa.

În ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra și, la momentul respectiv, se credea că afecțiunea mea nu era canceroasă. Operația a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operație au descoperit că era prezent un cancer. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o cură de chimioterapie preventivă și acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament„, a mai declarat Kate.

„Nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri”

Catherine a declarat că a reușit să își liniștească copiii și să îi asigure că își va reveni după diagnostic. „Așa cum le-am spus: sunt bine și devin din ce în ce mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă asupra lucrurilor care mă vor ajuta să mă vindec; în mintea, corpul și spiritul meu. Faptul că îl am pe William alături de mine este, de asemenea, o mare sursă de confort și de reasigurare. La fel ca și dragostea, sprijinul și bunătatea de care au dat dovadă atât de mulți dintre voi. Înseamnă atât de mult pentru amândoi”.

Săptămâni întregi au circulat zvonuri despre starea de sănătate a lui Catherine. Speculațiile au fost alimentate atunci când prima fotografie oficială a prințesei de Wales făcută publică după operația abdominală de acum două luni a fost retrasă de unele dintre cele mai mari agenții de fotografie din lume, din cauza unor acuzații că ar fi fost manipulată.

La scurt timp după aceea, ea a prezentat scuze publice pentru „confuzie” și a declarat că a fost responsabilă pentru editarea digitală a fotografiei de familie de Ziua Mamei.

Catherine a cerut, în declarația emisă vineri, timp și spațiu pentru a-și finaliza tratamentul și a spus că așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la îndatoririle regale.

Sperăm că veți înțelege că, în calitate de familie, avem acum nevoie de timp, spațiu și intimitate în timp ce îmi termin tratamentul. Munca mea mi-a adus întotdeauna un sentiment profund de bucurie și aștept cu nerăbdare să mă întorc când voi putea, dar pentru moment trebuie să mă concentrez pe o recuperare completă. În acest moment, mă gândesc, de asemenea, la toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer. Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rog să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri„.

Palatul nu a oferit informații suplimentare despre tipul de cancer de care suferă prințesa de Wales.

În ianuarie, a fost făcut public faptul că regele a fost diagnosticat cu cancer la vârsta de 75 de ani, după ce a urmat un tratament la Clinica din Londra pentru o mărire benignă a prostatei. Palatul Buckingham a declarat că regele nu suferă de cancer de prostată, dar nu au fost oferite alte informații.

Regele Charles, mândru de nora sa

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat că Regele Carol este „mândru de Catherine (Prințesa de Wales) pentru curajul de a vorbi așa cum a făcut-o”.

În declarație se arată că, după perioada petrecută împreună în spital, regele „a rămas în cel mai strâns contact cu iubita sa noră pe parcursul ultimelor săptămâni”.

Aceasta a adăugat că atât regele, cât și regina „vor continua să ofere dragostea și sprijinul lor întregii familii în această perioadă dificilă”.

Premierul Rishi Sunak cere intimitate pentru Prințesa de Wales

„Gândurile mele se îndreaptă către Prințesa de Wales, Prințul de Wales, familia regală și, în special, către cei trei copii ai săi în aceste momente dificile”, a declarat Rishi Sunak.

Premierul britanic a dat asigurări că prințesa are „dragostea și sprijinul întregii țări” și a criticat ceea ce a spus că este tratamentul nedrept la car este supusă de către „anumite secțiuni ale presei din întreaga lume și de pe rețelele de socializare”.

Distribuie știrea