Probele biologice, transportate cu ajutorul unei reţele de conducte cu vacuum, la Spitalul Judeţean Bistriţa. Sistemul revoluţionar a costat un milion de lei

Bani economisiţi şi mii de ore scutite în folosul pacienţilor şi medicilor. Este principalul avantaj al noului sistem rapid de transport al probelor biologice folosit în Spitalul Judeţean Bistriţa. Cu ajutorul unei reţele de conducte cu vacuum, eprubetele practic zboară de la un etaj la altul, până în laboratorul unde se fac analizele. Iar angajaţii pot dedica timpul suplimentar bolnavilor, în loc să completeze documente şi să transporte probele dintr-o secţie în alta.

04 Februarie 2023, 18:44 Știrile TVR |

Probele biologice recoltate de la pacienţi ajung în laboratorul de analize al Spitalului Judeţean Bistriţa în câteva secunde cu ajutorul noului sistem de transport cu vacuum.

În esenţă este vorba de o reţea de tuburi montate în toate secţiile prin care circulă recipientele de transport a probelor. La fel sunt trimise şi rezultatele către toate secţiile pentru care laboratorul face analize.

Sistemul scuteşte ore preţioase pentru pacienţi şi mai ales pentru personalul medical nevoit până acum să parcurgă kilometri întregi prin clădire.

În plus, sunt folosite eprubete vidate care elimină riscul de contaminare a probelor iar recipientele de transport sunt dotate cu cipuri inteligente.

Toate secţiile spitalului sunt beneficiare ale sistemului şi îl apreciază.

Sistemul a costat un milion de lei, cea mai mare parte din fonduri guvernamentale, dar avantajele sunt pe măsură.

Nu este singurul sistem revoluţionar folosit pentru transportul probelor biologice.

La Oradea probele recoltate pentru analize vor fi transportate cu drone medicale. Iar primele zboruri experimentale au fost deja puse în practică.

Source

Distribuie știrea