Programe pentru sprijinirea cultivatorilor de struguri de masă și a cultivatorilor de cartof

Cartofii au continuat să se scumpească în luna mai

“Am adoptat astăzi două hotărâri de guvern extrem de importante în şedinţa de azi. Una dintre ele vizează sprijinul pe care îl acordăm cultivatorilor de struguri de masă. Este un program în valoare de 15 milioane de lei. Cererile de înscriere pot fi depuse până la data de 15 iulie, iar dovada comercializării strugurilor şi producţiei obţinute poate fi făcută până la data de 29 noiembrie. Încercăm în acest fel să susţinem cât de mult posibil cultivatorii de struguri de masă. Este extrem de important să avem struguri româneşti pe o perioadă cât mai lungă de timp şi să ne asigurăm necesarul din producţia internă”, a anunțat ministrul Agriculturii.

“De asemenea, o altă hotărâre de guvern extrem de importantă a fost cea care vizează sprijinul cultivatorilor de cartof. De asemenea, aici pot fi depuse cererile de finanţare până în data de 15 iulie. Comercializarea se va face până la data de 29 noiembrie inclusiv şi evident ne rămâne luna decembrie pentru a efectua toate plăţile în urma verificărilor efectuate. Aici putem vorbi despre un program care va avea continuitate şi din anul 2023 pentru că am prins în Planul Naţional Strategic o măsură dedicată cultivatorilor de cartof, cu o alocare de 50 de milioane de euro astfel încât să se poată construi depozite pentru producţia obţinută în România astfel încât în perioadele în care apare nevoie de cartof să putem să furnizăm din producţia internă” a mai afirmat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.