Ororile războiului, vizibile la Lisiciansk. 15.000 de civili trăiesc de pe o zi pe alta în orașul devastat de ruși

Lacrimi şi durere în satele şi oraşele situate la mică distanţă de linia frontului. Ucrainenii care au fugit de ororile războiului vin acasă doar să descopere morminte în care sunt rudele lor şi ruinele care au fost cândva case.

Jurnaliştii care s-au aventurat prin localităţile care au fost devastate de bombardamente sunt chiar ei ţinta atacurilor ruşilor.

Mulţi ucraineni au fost prinşi de lupte departe de familii, iar acum se folosesc de telefoanele jurnaliştilor pentru a vorbi cu cei dragi.

”Natolcika, bună! Totul este bine. Casa este intactă, apartamentul este întreg. Şi pisica este bine. Spune-i soţiei mele că totul e bine, spune-le copiilor că totul e bine. Sunt viu”, a transmis un localnic.

În alt loc, voluntarii distribuie pâine localnicilor. După ce au trecut ruşii prin localitatea lor, oamenii nu mai au nimic, nici de mâncare, nici obiecte de preţ. Pentru ei, orice ajutor este binevenit.

Numai în oraşul Lisiciansk, la doar 10 kilometri de Severodoneţk, sunt 15.000 de civili care trăiesc de pe o zi pe alta, în condiţii mizerabile, fără apă sau curent electric.

Autorităţile au oprit operaţiunile de evacuare pentru că artileria ruşilor poate lovi oricând convoaiele. Puţinii oameni care reuşesc să fugă din oraş sunt ajutaţi de voluntari sau chiar de jurnalişti.

Source

Distribuie știrea