• Mon. Jan 17th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Protest al angajaţilor de la ALRO Slatina. Oamenii se tem că-şi vor pierde locurile de muncă

Jan 7, 2022

Protest de amploare al angajaţilor de la Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa. Sute de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii Olt, după ce la sfârşitul lunii decembrie au protestat la sediul companiei.

07 Ianuarie 2022, 08:47 (actualizat 07 Ianuarie 2022, 09:14) |

Oamenii sunt nemulțumiți că își vor pierde locul de muncă, după ce conducerea a anunțat că va opri 60% din capacitatea de producție, că urmare a creșterii prețului la energia electrică, iar aproape jumătate din angajați, 1.300 de oameni, vor fi trimiși în șomaj tehnic.

Operațiunile de oprire vor începe de săptămâna viitoare, dacă între timp nu va fi încheiat un contract pentru cumpărarea la un preț avantajos de energie, necesară pentru funcționarea halelor.

Angajații care au protestat astăzi au cerut autorităților să intervină, să salveze compania. Ei nu vor majorarea salariilor, ci doar să le fie asigurat locul de muncă.

Chiar dacă deocamdată conducerea nu a anunțat disponibilizări, trimiterea în șomaj tehnic a oamenilor este o certitudine. Iar de aici până la pierderea serviciului, nu mai este decât un pas.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source