Protest al elevilor de la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” din București: “Moș Crăciun, dă-ne școala înapoi!”

Protest al elevilor de la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” din București și al părinților acestora. Peste 50 de persoane s-au strâns în fata Primăriei sectorului 1, nemulțumite că elevii nu au unde învăța, din cauza că liceul nu are spații adecvate. Aceasta, în condițiile în care o clădire finalizată acum 5 ani nu poate fi folosită. Reparațiile promise încă de la începutul anului n-au fost făcute nici acum, iar administratorii sectorului se învinovățesc unii pe alții.

16 Decembrie 2021, 12:03 (actualizat 16 Decembrie 2021, 14:06) |

Părinții elevilor de la “Nicolae Tonitza” spun că s-au săturat să aștepte ca Primăria să ofere copiilor săli de clasă.

Acum fac ore online în timp ce sediul principal al liceului, o clădire renovată în 2016, zace nefolosită.

Spațiul are nevoie de reparații și de avizul ISU. În septembrie, Primăria a promis că va rezolva problema, dar până acum nu s-a schimbat nimic.

Dacă vreţi să intraţi într-o clădire care nu corespunde din punctul de vedere al securităţii, eu nu-mi iau nicio răspundere, a afirmat primarul sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand.

O soluție găsită de Primărie a fost mutarea elevilor la Școala Uruguay. Dar nici acolo nu se pot face ore în condiții optime, pentru că spațiile sunt mici, așa că după o lună elevii au revenit la online.

Până la sfârșitul lunii ianuarie o să fiți la școală din nou , trebuie să facem invesții și este nevoie de timp. Sunt lucruri care nu s-au făcut cinci ani. (…) Am pregătit școala asta și era bine să o folosiți. Dacă, în septembrie, s-ar fi aprobat rectificarea bugetară, ar fi intrat mult mai repede, a precizat primarul sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand.

Liceul de Arte Nicolae Tonitza, unde învață 950 de elevi, are mai multe corpuri de clădire, dar în prezent nu poate oferi spații decât pentru atelierele vocaționale.

Source

Leave a Comment