Puiul de cangur pitic născut la Galați așteaptă un nume. Grădina zoo organizează un concurs printre copiii vizitatori. Câștigătorul va fi și “nașul” micuțului animal

Alexandru, Andreea, Maria sau David sunt câteva nume posibile pe care copiii din Galaţi le-au propus pentru cel mai tânăr membru al grădinii zoologice, puiul de cangur născut în ianuarie. De câteva zile a început să-şi facă apariţia din marsupiul mamei şi este foarte curios.

03 Martie 2023, 09:34 (actualizat 03 Martie 2023, 10:07) Știrile TVR |

Micul cangur, vedeta grădinii zoo din Galați, a venit pe lume în urmă cu aproximativ o lună. De cum a scos capul din buzunarul protector al mamei a început să cerceteze din ochi tot ce se întâmplă în jur. În preajma oamenilor este foarte sfios, dar nu rezistă când vine mâncarea.

O angajată povestește că prima oară se duce la salata verde, apoi încearcă și porumb, morcov sau mere.

Dr. Simona Postelnicu, medic veterinar Grădina Zoologică Galați: Este vioi, este prezent, nu pare a avea probleme, este ok puiul. El stă în marsupiu o perioadă de 6-8 luni.

Părinții, Carla și Mario, au și un pui mai mare – Ramon, de un an. Micuțul abia venit pe lume este singurul rămas fără nume. Și cum este prea mic pentru a se ști dacă e mascul sau femelă, opțiunile sunt practic nelimitate. Iar vizitatorii vor decide.

Paul Lupoae, director executiv Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Galați: O urnă poziționată la intrare la noi, acolo unde fiecare vizitator are posibilitatea să scrie un nume pentru puiuțul de cangur și, începând cu data de 1 iunie, vom extrage și cel care va fi norocos va fi nașul puiului de cangur.

Cangurii se vor muta în curând în casă nouă. Administratorii parcului le vor face și o zonă de plimbare în aer liber, astfel încât să se bucure de soare și căldură pe timpul verii.

Cangurul pitic este originar din sud-estul Australiei, dar s-a aclimatizat și în Europa – Olanda sau Marea Britanie. Spre deosebire de frații de talie mare, nu depășește 90 de cm înălțime la maturitate și 18 kilograme.

Source

Distribuie știrea