Putin „a pierdut 160 de generali și colonei, dintr-un total de 1.500 de ofițeri”, de la începutul războiului său, susține un oficial militar ucrainean

Vladimir Putin a pierdut peste 160 de generali și colonei, dintr-un total de 1.500 de ofițeri, în timpul războiului său din Ucraina, potrivit unor noi calcule făcute de ucraineni.

28 Noiembrie 2022, 15:36 (actualizat 28 Noiembrie 2022, 16:08) Știrile TVR |

Vladimir Putin, generali ruși / Kremlin

Un canal Telegram operat de colonelul Anatoly „Stirlitz” Stefan al forțelor armate ucrainene a strâns rapoarte despre decesele armatei ruse și a întocmit o listă cu unele dintre cele mai importante pierderi ale lui Putin, relatează DailyMail.

Stirlitz susține că președintele rus a pierdut zece generali și un total de 152 de colonei și locotenenți-coloneli, de când tancurile sale au ajuns pe teritoriul ucrainean, după pe 24 februarie.

Au fost eliminați 204 maiori, 294 căpitani, 496 locotenenți superiori, 258 locotenenți și alți 86 ofițeri al căror grad nu a putut fi verificat.

Acest anunț vine în timp ce noile cifre publicate astăzi de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei susțin că 87.900 de militari ruși au fost uciși în conflict, în timp ce o estimare a Pentagonului, la începutul acestei luni, spunea că peste 100.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți.

Numărul neobișnuit de mare de pierderi ale oficialilor militari ruși de rang înalt în Ucraina vine din cauza unui aparent refuz de a delega responsabilitatea comandanților inferiori.

Mulți generali și colonei nu sunt dispuși să descentralizeze comanda – simptomatică pentru regimul rus în ansamblu – și, prin urmare, au fost mai vulnerabili la atac în timp ce își trimit trupele în apropierea frontului.

Canalul rusesc Generalul SVR, de pe Telegram, a susținut astăzi că „pierderile operaționale și militare irecuperabile” din forțele regulate ale lui Putin sunt de 90.138.

Numărul morților soldaților de la companii militare private, precum Wagner Group, care a recrutat zeci de mii de prizonieri eliberați, a fost estimat la 26.917. Garda națională rusă a pierdut 5.521 de bărbați, potrivit publicației.

Rusia nu dezvăluie amploarea pierderilor și nici nu produce estimări actualizate.

Ca atare, amploarea pierderilor rusești în Ucraina este ascunsă publicului, dar criticii îl acuză pe Putin că folosește gradele inferioare drept „carne de tun” împotriva forțelor ucrainene mai bine înarmate, care sunt bine aprovizionate datorită transporturilor de ajutor militar occidental, mai arată sursa citată.

Cele mai recente cifre cu privire la pierderile Rusiei vin în vreme ce mamele și soțiile militarilor uciși în prima linie și-au exprimat indignarea pentru că Putin a organizat o întâlnire „falsă” săptămâna trecută.

În loc să se întâlnească cu părinți cu adevărat îndoliați și supărați și membri ai familiei morților, șeful Kremlinului a avut în schimb o întâlnire cu un grup de oficialități și loialiști care se dădeau drept mame militare.

Source