Șapte miniștri de Externe vizitează Kievul pentru a-şi reitera sprijinul faţă de Ucraina, care se confruntă cu întreruperi masive de curent

28 Noiembrie 2022, 15:31 (actualizat 28 Noiembrie 2022, 15:45) Știrile TVR |

Şapte miniştri de externe ai ţărilor baltice şi nordice / FOTO: Twitter

Miniștrii de Externe ai Estoniei, Finlandei, Islandei, Letoniei, Lituaniei, Norvegiei și Suediei se află astăzi la Kiev pentru a-și arăta sprijinul față de Ucraina.

Gabrielius Landsbergis, ministrul lituanian de Externe, a scris pe Twitter despre această vizită și a promis că Ucraina va învinge în ciuda „brutalității barbare” a Rusiei.

„În pofida ploii de bombe şi brutalităţii barbare a Rusiei, Ucraina va câştiga!”, a scris ministrul lituanian, postând o fotografie cu oficiali în gara feroviară din Kiev.

Finlandezul Pekka Haavisto și și-a exprimat admirația pentru „curajul și determinarea” ucrainenilor, care „își apără independența”.

Anniken Huitfeldt, ministrul de Externe al Norvegiei, a împărtășit, de asemenea, fotografii din timpul vizitei sale în capitală și a declarat că țara sa este solidară cu Ucraina.

Cel mai recent bombardament intens al Rusiei, miercuri, a provocat cele mai mari pagube de la începutul conflictului, lăsând milioane de ucraineni fără lumină, apă sau căldură.

Rusia susţine că nu vizează populaţia civilă, iar Kremlinul a declarat că loviturile Moscovei asupra infrastructurii energetice sunt o consecinţă a refuzului Kievul de a negocia.

Source

Distribuie știrea