• Thu. Dec 2nd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Puțin peste 2% dintre tinerii români lucrează în timpul studiilor, ceea ce situează România pe ultimul loc în UE

Sep 9, 2021

România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește procentul tinerilor care studiază și lucrează. Cei mai mulți tineri ajung să aibă primul loc de muncă abia după ce au diploma în mână. Și tocmai acest lucru le dinamitează începutul carierei. Specialiștii îi sfătuiesc pe tineri să facă pasul pe piața muncii încă din școală, ca să aibă garanția succesului.

09 Septembrie 2021, 20:50 |

George Jiglea este un tânăr de 22 de ani care acum iese de pe băncile facultății de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice. A ales să lucreze încă din facultate astfel încât să capete experiență.

George este însă doar o excepție. O arată cât se poate de clar cifrele. Doar puțin peste 2% dintre tinerii români lucrează în timpul studiilor, arată un raport Eurostat.

Și, în timp ce tinerii noștri amână momentul primului contact cu piața muncii, cei din Olanda sunt foarte activi – raporul arată că procentul tinerilor între 15 și 24 de ani care lucrează și studiază este aproape de 60 la sută. Apoi, în clasament găsim Danemarca, Germania și Austria.

Acest tip de comportament, spun specialiștii din piața muncii, nu poate decât să le dăuneze pe viitor. Din acest motiv este esențial ca tinerii să fie încurajați și ghidați, mai ales acasă.

Companiile încearcă să ajute și se implică în formarea tinerilor și de multe ori îi ajuta să își descopere abilitățile.

Potrivit specialiștilor din piață, tinerii au multe oportunități în zona de retail, design grafic, horeca, educație.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *