Rafa Nadal se antrenează la Roland Garros, în căutarea trofeului cu numărul 15 pe zgura pariziană

Rafael Nadal se antrenează la Roland Garros, pentru probabil ultima sa participare din carieră la Openul francez.

Rafa Nadal s-a antrenat și marți pe arena Philippe Chatrier, în vederea unei noi participări la Roland Garros și în căutarea unui nou record, de 15 titluri, la Openul francez.

Ajuns la 37 de ani, marele campion spaniol nu va mai fi în postura obișnuită de favorit al Grand Slam-ului pe care l-a dominat aproape două decenii.

Nadal a câștigat 14 dintre cele 22 de titluri majore din carieră la Paris, devenind unul dintre cei mai mari jucători pe zgură ai tuturor timpurilor.

Liderul mondial, Novak Djokovic, îl consideră chiar favorit anul acesta, pe vechiul său rival.

Când vorbeşti de Roland Garros şi ştii că Nadal este aici, atunci el este cel mai mare favorit pentru mine”, a declarat numărul 1 mondial înaintea turneului de la Geneva, în ciuda faptului că jucătorul spaniol a declarat că va juca la Roland Garros doar dacă se va simţi suficient de pregătit.

Nadal a lipsit anul trecut de la Roland Garros, din motive medicale.

A făcut apoi o pauză lungă, a revenit în ianuarie, a mai avut o problemă musculară și a anunțat deja că 2024 poate fi ultimul său sezon din carieră.

Nadal se antrenează însă la Roland Garros, spre bucuria fanilor care au urmărit schimburile sale de mingi de marți cu numărul 28 mondial, americanul Sebastian Korda.

Distribuie știrea