Raiduri israeliene asupra unor obiective Hezbollah în apropiere de Damasc

Raiduri israeliene au vizat marţi dimineaţa depozite de arme ale grupării Hezbollah libaneze în apropiere de capitala Siriei, Damasc, pentru a doua oară în 48 de ore, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Potrivit ONG-ului cu sediul în Marea Britanie, care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, atacurile „au vizat depozite de arme ale Hezbollah din regiunea Yabrud”, lângă Damasc, „distrugându-le şi provocând un incendiu”.

Raidurile nu au făcut victime, potrivit OSDO.

La rândul său, o sursă militară citată de presa oficială siriană a afirmat că „inamicul israelian a efectuat o agresiune aeriană din Golanul ocupat, care a vizat mai multe poziţii militare” în regiunea Damasc.

Ea a adăugat că DCA siriană (apărarea antiaeriană) a intrat în acţiune şi „a doborât mai multe rachete”.

Armata israeliană a lansat sute de lovituri aeriene în Siria de la începutul războiului civil în ţara vecină în 2011, vizând în special grupuri pro-iraniene, inclusiv Hezbollah (mişcarea islamistă şiită libaneză), care luptă alături de regimul de la Damasc.

Ea şi-a intensificat atacurile de la începutul războiului din Gaza, în octombrie 2023, între Israel şi Hamas-ul palestinian.

Armata israeliană a anunţat săptămâna trecută că a lovit „circa 4.500 de ţinte ale Hezbollah” în Liban şi Siria, dintre care „mai mult de 1.200” prin lovituri aeriene, de la începutul războiului în Fâşia Gaza.

Distribuie știrea