Realitatea virtuală ne scapă de adicții și fobii. Terapie revoluționară pentru paciecții psihiatrici bazată pe tehnologii moderne

Dragoș se confruntă cu o anxietate legată de spațiile mici, cum ar fi lifturile, dar și cu frica de înălțime. Terapia bazată pe tehnologia realității virtuale îl ajuta să scape de aceste probleme.

„Pe mine chiar mă ajută, mă pune într-o situație diferită, în situația în care mă aflu în dificultate și mă ajută să mă obișnuiesc cu stimulul acela care îmi creează anxietatea și frica. E o expunere controlată și pot să mă obișnuiesc cu acele situații”, spune Dragoș.

Cu ajutorul unei tehnici bazate pe realitatea virtuală, terapia pacienților psihiatrici este eficientizată și ajută în tratatea fobiilor, adicțiilor, sau chiar a durerilor. Pacientul este monitorizat, iar pulsul îi este verificat după fiecare activitate. În funcţie de bătăile inimii, experienţă poate continua sau nu. Doctorul Alexandru Găina, de la Institutul de psihiatrie Socola, este psihiatrul care a prezentat la un congres internaţional, tehnica de terapie cu ajutorul realităţii virtuale.

Source

Distribuie știrea