Sute de angajați de la Mintia vor să fie disponibilizați ca să primească salarii compensatorii

Ultima modificare a contractului colectiv de muncă prevede că nu vor primi salarii compensatorii angajații care au mai puțin de 3 ani în cadrul companiei.

La Mintia sunt aproape 70 de angajați în această situație. Aceștia s-au strâns în cadrul termocentralei, nemulțumiți că sunt discriminați de noua clauză din contract și au cerut eliminarea discriminării. Administratorul special al complexului energetic, Cristian Roșu, i-a trimis însă la sindicatul Muntele – structura care a inclus prevederea în CCM.

Disponibilizații de la CEH vor primi aproape 500 de mii de lei brut, potrivit conducerii companiei.

Parte dintre cei circa 70 de salariați de la Mintia care nu primesc nici salarii compensatorii nici venituri de completare sunt angajați care au fost dați afară în 2016, dar reintegrați după ce au câștigat procesele cu complexul energetic. Unii dintre ei au în spate zeci de ani de activitate în cadrul termocentralei. Alții, au fost angajați în producție de când CEH este în insolvență.

O adresă a fost semnată de sindicatele de la Mintia, prin care i se cere administrației să inițieze demersurile pentru modificarea Contractului Colectiv de Muncă, astfel încât toți salariații de la termocentrala să beneficieze de aceleaşi drepturi indiferent de data angajării.

Source

Distribuie știrea