Rectorul UMF „Carol Davila”: Majoritatea studenților la Medicină sunt vaccinați, au mers voluntari în spitalele COVID, medicina se face la patul bolnavului. Sperăm ca noaptea să vină la vaccinare categoria tinerilor

Din fericire, studenții de la Medicină au fost prinși ca prioritate 1 și s-au vaccinat foarte mulți la momentul respectiv. Ulterior nu au mai fost multe vaccinuri și atunci, sigur, a mai scăzut ritmul vaccinării, dar acum au reapărut vaccinurile. Majoritatea studenților sunt vaccinați, ceea ce face ca ei să poată veni la spitale„, a subliniat rectorul UMF „Carol Davila” din București.

Medicină nu se poate face decât la patul bolnavului și noi ne-am asumat să chemăm studenții în perioade diferite (…) și au fost și linia întâi, plus că au fost și voluntari din spitale COVID studenții de la Medicină. De la început am spus – trebuie să facem la patul bolnavului, pentru că studenții s-ar putea să ajungă voluntari în spitalele COVID. Și așa s-a întâmplat și sunt mulți studenți de-ai noștri care sunt voluntari în spitale COVID„, a adăugat prof. univ. dr. Viorel Jinga.

Întrebat dacă sunt tinerii mai puțin receptivi la mesajele privind necesitatea vaccinării, rectorul UMF a răspuns: „Tinerii se gândesc că poate fac forme ușoare și preferă să nu facă vaccinul. Însă am anunțat acum rectorii tuturor universităților din București și Pitești, Ploiești sau zone de lângă București și sperăm ca noaptea să avem categoria de tineri prezentă la vaccinare”.

Cele două centre vor avea 50 de cabinete de vaccinare și vor fi deschise inclusiv noaptea. Se va folosi vaccin Pfizer.

În cele două centre sunt 50 de fluxuri de vaccinare. Sunt implicate peste 1.200 de persoane – medici, asistente medicale și studenți, toți voluntari care vor lucra în ture de 8 ore.

Nu este nevoie de programare. Imunizarea se face pe baza buletinului de identitate.

Source

Distribuie știrea