Reportaj în exclusivitate | Ultimele pregătiri pentru marea redeschidere din Franța

Au fost luni lungi și grele pentru proprietarii de terase, restaurante și magazine neesențiale. Criza sanitară i-a aruncat într-o criză financiară fară precedent din care mulți nu-și vor reveni. Vestita Coastă de Azur, altădată plină de turiști, pare părăsită. Totul este închis și trist.

Însă de câteva zile se fac pregătiri intense. Scaunele, mesele și geamurile teraselor sunt curățate pentru marea redeschidere. Totul trebuie să arate impecabil.

Terasele vor funcționa la 50% din capacitate și nu vor putea fi mai mult de 6 persoane la o masă. Mulți proprietari au deschis de câteva zile listele de rezervări.

Îmbunătățirea situație sanitare va permite din nou călătoriile și relansarea turismului. Măștile rămân obligatorii în spațiile publice. Accesul la terase, cinematografe, muzee sau magazine neesențiale nu este condiționat de test sau de vaccin.

Înainte de criza sanitară, turismul genera 7,8% din PIB și oferea aproape 3 milioane de locuri de muncă. Ajutoarele guvernamentale se cifrează la 28 de miliarde de euro pentru scoaterea din criză a acestui sector.

O nouă etapă de relaxare a restricțiilor este fixata pe 9 iunie, când se vor deschide restaurantele, sălile de sport și o parte dintre activitățile care presupun grupuri mari de oameni, cum sunt concertele și festivalurile în aer liber.

Source

Distribuie știrea