Români căutaţi pentru furturi de electronice în Europa, reţinuţi cu ajutorul poliţiei ungare

Patru cetăţeni români bănuiţi că au furat aparatură electronică de mare valoare din magazine din mai multe ţări din Europa au fost arestaţi într-o operaţiune internaţională, după ce au fost identificaţi de poliţia din judeţul Zala, din vestul Ungariei, potrivit Agerpres.

05 Ianuarie 2023, 15:00 Știrile TVR |

Bărbat reţinut

Cei patru bărbaţi au jefuit un magazin de electronice din Zalaegerszeg în octombrie 2021 distrugându-i zidul din spate şi au plecat cu telefoane mobile, tablete, ceasuri smart şi căşti în valoare de 38 de milioane de forinţi (95.510 euro), a precizat într-o conferinţă de presă joi Marton Vincze, responsabil al poliţiei din Zala.

Suspecţii au fost surprinşi de camere de supraveghere în timp ce cumpărau instrumentele necesare pentru spargerea din Zalaegerszeg de la un magazin din Siofok, în sud-vestul Ungariei.

Anchetatorii au stabilit că bărbaţii veniseră în Ungaria din Austria în ziua achiziţiei uneltelor, iar după jaf au plecat în România.

Poliţia din Zala i-a identificat pe suspecţi cu ajutorul autorităţilor din mai multe ţări europene, descoperindu-se că aceştia erau căutaţi în legătură cu mai multe jafuri similare în Franţa, Germania, Austria, Republica Cehă şi Slovacia.

Reprezentanţi ai autorităţilor din Ungaria, România şi alte ţări s-au întâlnit în aprilie anul trecut la Haga, după identificarea celor patru, care au fost arestaţi într-o serie de raiduri în România pe 6 decembrie, cu mandat de arestare european şi cu ajutorul poliţiei din Zala, a precizat Izabella Karmazsin Sragli, de la poliţia din judeţul ungar.

Source