România – Belgia, azi, de la ora 22.00, EURO 2024. Rezultat crucial în stabilirea clasamentului. Iordănescu: E un adversar colosal

Naționala României întâlnește Belgia, la Koln, astăzi, 22 iunie, de la ora 22:00. Este al doilea meci de la Campionatul European de Fotbal – EURO 2024. Tricolorii încep meciul din postura de lideri ai grupei E. Vineri, Ucraina a învins Slovacia și a urcat pe locul 2 în grupă, iar belgianii au pierdut primul meci, cel cu Slovacia, scor 0-1.

Supranumiți ”Diavolii Roșii”, belgienii vor fi cu atât mai motivați să obțină cele trei puncte în fața României cu cât la meci va fi prezent și Regele Philippe al Belgiei (64 de ani). Cei de la Walfoot au anunțat în ziua meciului: „11.000 de belgieni au bilet la meci. Printre aceștia se remarcă Regele Philippe. Dar să nu vă uitați după el printre fani, va sta la lojă”.

UEFA a delegat la acest meci o brigadă poloneză, cu Szymon Marciniak la centru. Arbitrul de 43 de ani este unul dintre cei mai buni purtători de de ecusoane FIFA și se află la primul său meci condus la turneul final din Germania. Înainte de meciul de la Koln, presa belgiană a remarcat un detaliu interesant la Marciniak: „Diavolii Roșii” nu au pierdut niciodată un meci în care acesta s-a aflat la centru.

Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia). Asistenți: Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik (Polonia). Al patrulea oficial: Donatas Rumšas (Lituania). Arbitru VAR: Tomasz Kwiatkowski (Polonia). Asistenți VAR: Bartosz Frankowski (Polonia), Nejc Kajtazovic (Slovenia).

Atmosfera la România – Belgia EURO 2024 înainte de meci. Corespondență de la Koln

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, acum o zi, într-o conferinţă de presă susţinută în Germania, că prima reprezentativă are în faţă o provocare la un nivel superior, urmând să întâlnească Belgia în cel de-al doilea meci de la EURO 2024, „un adversar colosal”, în opinia sa.

„Mâine (sâmbătă – n.r.) ne aşteaptă o nouă provocare, o provocare la un nivel superior ţinând cont şi de context. Belgia este locul 3 în ierarhia mondială, are jucători foarte valoroşi şi vine cu o nevoie foarte mare de puncte. Reprezintă o provocare foarte mare pentru noi, dar sunt sigur că suntem pregătiţi să dăm tot ce avem mai bun. În rest, adversarul este unul colosal, asta e realitatea. Are multă valoare, în primul meci a avut 4-5 ocazii imense… şi suntem conştienţi de asta, suntem pregătiţi pentru orice. Însă intrăm în teren cu gândul să câştigăm meciul, să ne punem în slujba tricolorului. Dacă în final un egal ne-ar fi suficient să ne calificăm, atunci punctul e binevenit… însă gândirea noastră a fost întotdeauna de a scoate maximum din fiecare joc. Şi aşa vom intra şi mâine”, a explicat tehnicianul.

Fără schimbări multe

„Aşteptam asemenea meciuri, ne-am dorit să fim la EURO, pentru că aici întâlneşti cei mai buni adversari. Pentru noi sunt experienţe fantastice şi vreau să cred că avem doar de câştigat din ele. Mâine trebuie să ne ridicăm, să ne organizăm, să fim exacţi în ceea ce facem şi eficienţi. Rezultatele din grupa noastră ale celorlalte echipe nu le putem controla noi, aşa că rămânem concentraţi pe ce putem controla şi influenţa. Mesajul transmis zilele acestea către jucători a fost unul de echilibru, pentru că entuziasm a fost, mai ales atunci când câştigi de o asemenea manieră. Eu am condamnat în trecut stările astea diametral opuse, în fotbal nu trebuie să fie aşa. Fotbalul e influenţat de foarte mulţi factori şi trebuie să ai echilibrul şi tăria ca să stai tot timpul în picioare şi să crezi în drumul tău”, a adăugat el.

Iordănescu a dezvăluit că nu va face multe schimbări în echipă faţă de partida cu Ucraina.

„Am încredere că putem produce în continuare lucruri deosebite. Am început foarte bine acest turneu, iar încrederea mea în acest grup este totală. A fost în momentele mai puţin fericite, este şi acum şi va fi şi mâine intactă, indiferent ce se va întâmpla, cu toate că optimismul meu este unul mare. Multe schimbări nu vor fi pentru meciul de mâine pentru că am avut timp suficient ca să ne recuperăm. Cu toate că va fi din nou nevoie de un consum fantastic de energie şi unul mental pentru a avea o prestaţie aşa cum românii noştri aşteaptă. Dacă ne-am califica după meciul de mâine ar însemna istorie, ar însemna un exemplu fantastic pentru sportul din România şi chiar şi pentru alte domenii. Rezultatul cu Ucraina a adunat din nou poporul nostru, am simţit o altă unitate, altă încredere, am simţit bucurie şi speranţă la românii noştri. Iar aceste lucruri ne motivează şi mai tare pentru meciul de mâine. Trebuie să fim foarte eficienţi contra Belgiei, chiar pragmatici şi echilibraţi pe toate momentele jocului”, a precizat el.

Nu are nicio ofertă după EURO 2024

Edward Iordănescu, al cărui contract cu FRF expiră la finalul EURO 2024, a ţinut să menţioneze că nu are oferte în momentul de faţă.

EURO 2024: Ucraina a învins Slovacia cu 2-1

Selecţionata Ucrainei a învins formaţia Slovaciei cu scorul de 2-1 (0-1), vineri, pe Dusseldorf Arena, în Grupa E a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

„Nu am nicio ofertă. Absolut nicio ofertă. Şi dacă cineva ar fi fost interesat de mine nu m-ar fi interesat pe mine. E un subiect pe care vreau să nu-l mai deschidem cât timp suntem aici”, a subliniat Iordănescu.

În această zi, în urmă cu 26 de ani, învingeam Anglia la CM 1998

Radu Drăguşin – Victoria cu Ucraina ne dă energie şi încredere pentru meciul cu Belgia

Fundaşul Radu Drăguşin a afirma, vineri, într-o conferinţă de presă, că victoria naţionalei de fotbal a României cu Ucraina, scor 3-0, în primul său meci de la EURO 2024, le dă energie şi încredere „tricolorilor” pentru partida de sâmbătă, cu selecţionata Belgiei.

„Cu siguranţă ne-am bucurat, am fost fericiţi o perioadă, dar cum a trecut, suntem pregătiţi pentru acest meci, îl pregătim din toate punctele de vedere. Avem o energie şi o încredere în plus datorită meciului pe care l-am făcut iar acest lucru ne dă un moral foarte bun. Presiunea am simţit-o de la începutul preliminariilor. Am jucat mereu cu presiune. Nu există să nu joci cu presiune când eşti la echipa naţională, dar am ridicat ştacheta cu această victorie şi oamenii aşteaptă în continuare o prestaţie foarte bună şi, de ce nu, o victorie. Noi suntem încrezători, avem încredere în mijloacele noastre că putem face o partidă foarte bună mâine”, a afirmat Drăguşin.

El speră ca linia de apărare a României să facă faţă atacurilor belgiene: „Atât eu cât şi colegii mei avem un moral foarte bun. Victoria cu Ucraina a fost un moment special pentru noi toţi, am simţit o emoţie de nedescris, nemaiîntâlnită până acum. Sperăm să aducem acest lucru şi în teren mâine seară şi la finalul acestei partide să ne bucurăm. Încrederea mi-o dă echipa noastră, pentru că am întâlnit adversari puternici şi la echipa Ucrainei, la un nivel foarte ridicat. Voi încerca alături de colegii mei să îi oprim pe belgieni, pentru că acesta este rolul nostru de fundaşi, să facem un meci bun şi să obţinem un rezultat pozitiv”.

Jucătorul român spune că Belgia este net superioară Ucrainei, având în vedere că are în componenţă jucători care evoluează la echipe de top.

„Am văzut meciul dintre Ucraina şi Slovacia. Ceea ce este bine este că suntem la mâna noastră, depindem de rezultatele noastre. Noi doar aşa gândim. Suntem conştienţi că Belgia, cu tot respectul pentru Ucraina, este o echipă mult mai valoroasă, jucătorii pe care îi are sunt de cel mai înalt calibru. Dar am jucat de mai multe ori împotriva unor echipe care pe hârtie erau superioare, iar rezultatul ne-a fost nouă favorabil. Mâine vom merge cu aceeaşi mentalitate, cu încredere şi mai mare datorită victoriei pe care am obţinut-o”, a completat Drăguşin.

Drăguşin speră ca suporterii români să creeze la Koln aceeaşi atmosferă frumoasă ca la partida din prima etapă a grupelor, la meciul cu Ucraina.

Victorie senzațională cu Ucraina

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie la Campionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

România va juca următorul meci cu Slovacia, pe 26 iunie, la Frankfurt.

Distribuie știrea