Românii din Franţa s-au mobilizat în sprijinul refugiaţilor ucrainieni | La Lyon, peste 2000 de oameni au participat la un miting de susținere

Românii din Franţa s-au mobilizat în sprijinul refugiaţilor ucrainieni

Iniţiatorii acţiunii, în legătură permanentă cu organizaţiile din România implicate în sprininirea refugiaţilor ucrainieni, au transmis listele de produse de care este mare nevoie. Astfel, duminică, 27 februarie, cele două biserici româneşti din Lyon au pus la dispoziţie spaţii pentru depozitarea donaţiilor. Acţiuni asemănătoare au avut loc şi la Valence şi la Mions. Punctele de colectare vor fi deschise şi în următoarele trei zile, iar apoi produsele vor fi trasportate la vama Siret, Suceava şi la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.

Si tot la Lyon, peste 2000 de persoane de diverse naţionalităţi au participat, duminică, 27 februarie, la un miting pentru susţinerea Ucrainei. «Nu razboiului !», «Da păcii şi democraţiei!» sau «Stop invaziei!», «Sunt rus şi sunt împotriva războiului» au fost câteva dintre lozincile afişate de participanţi. Autorităţile locale s-au alăturat manifestanţilor, iar primarul lyonez a declarat că Ucraina trebuie să se alătute Comunităţii Europene.

La miting a fost prezent și fostul președinte al Metropolei și primar al Lyon, fost ministru de stat, ministru de interne în guvernul Edouard Philippe, Gérard Collomb.

Source