Salvamont Maramureş: Doi dintre ucrainenii căutaţi în zona Vf. Pop Ivan – predaţi la ambulanţă

Acțiune Salvamont / Facebook, Salvamont Maramureș

„Acţiune încheiată cu retragerea salvatorilor din teren la ora 2,30. Doi ucraineni predaţi la ambulanţă, alţi 3 porniţi la vale din zona de frontieră nu au fost găsiţi (probabil curând vor ajunge la Poliţia de Frontieră care face permanenţă în zona Crasna Vişeului – la cabana Paltinu’ – au refuzat să dea o localizare fiind speriaţi că ar putea fi interceptaţi şi probabil au ales să se descurce singuri), iar unul care e mai rău (accidentat) nu a putut fi localizat fiindcă a refuzat să coopereze cu STS şi a rămas pe munte. Acţiunea de căutare – salvare se reia dimineaţă la 8,30”, precizează Salvamont Maramureş, pe pagina sa de Facebook.

Sâmbătă, salvatorii maramureşeni erau informaţi, printr-un apel la 112, în legătură cu o situaţie din zona Vârful Pop Ivan – Munţii Maramureşului: patru cetăţeni ucraineni, care nu puteau fi localizaţi, dar care se aflau pe partea română, la o altitudine de peste 1.800 de metri, cu probleme medicale (unul dintre ei având o fractură de membru inferior), au solicitat ajutor de urgenţă.

„După o căutare de mai bine de 7 ore, echipele de salvatori s-au retras din teren din cauza condiţiilor meteo extreme (ceaţă densă cu vizibilitate sub 5 metri şi ploaie torenţială pe tot parcursul căutărilor). Până la urmă au fost 6 cetăţeni ucraineni. Informaţiile pe toată perioada acţiunii au fost extrem de contradictorii în ceea ce priveşte numărul cetăţenilor ucraineni şi totodată starea lor”, a menţionat Salvamont Maramureş.

Source

Distribuie știrea