Preşedinta Parlamentului European Metsola face apel la solidaritate cu Ucraina şi cu cei vulnerabili în mesajul de Crăciun

Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European / Twitter, Roberta Metsola

Metsola a făcut apel la valorile europene şi la solidaritate „cu cei care luptă în Ucraina, cu cei închişi în Belarus, cu cei care sunt pe străzi în Iran”.

Preşedinta Parlamentului European a evidenţiat, în egală măsură,”necesitatea de a garanta demnitatea tuturor, pentru cei care se luptă să se descurce până la sfârşitul lunii” şi nu îşi pot „încălzi casele” sau „hrăni copiii”.

Politiciana malteză s-a referit şi la cei care ajung „în bărci precare în căutarea unei noi vieţi” şi la cei care vor „să trăiască şi să iubească pe cine vor”.

Metsola a menţionat, de asemenea, nevoia de „împuternicire, egalitate şi justiţie”, în special pentru femeile care suferă abuzuri şi luptă pentru a avea aceleaşi drepturi ca bărbaţii.

În mesajul său de Crăciun a cerut, de asemenea, încetarea rasismului, discriminării, antisemitismului şi a sărăciei la nivel intergeneraţional.

Pe de altă parte, notează Agerpres, care citează EFE, preşedinta Parlamentului European nu a menţionat scandalul de corupţie legat de presupusa luare de mită din partea Qatarului, dosar anchetat de justiţia belgiană în care este acuzată socialistă elenă Eva Kaili, destituită de Metsola din funcţia de vicepreşedintă a Parlamentului European.

Source

Distribuie știrea