• Sat. Nov 27th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

“Șamanul” care a participat la asaltul de la Capitoliu, condamnat la peste 3 ani de închisoare. Judecătorul a luat act de “remuşcările” acuzatului

Nov 17, 2021

Militantul pro-Trump Jacob Chansley, devenit faimos datorită coarnelor de bizon pe care le purta pe cap în timpul asaltului de la Capitoliu din 6 ianuarie, a fost condamnat miercuri la aproape trei ani şi jumătate de închisoare de un tribunal din Washington, relatează AFP şi Reuters.

17 Noiembrie 2021, 21:26 (actualizat 17 Noiembrie 2021, 21:35) |

Procurorii ceruseră o pedeapsă mai grea, de 51 de luni în loc de 41, împotriva “şamanului” Chansley (34 de ani), care a pledat “vinovat” în septembrie, la acuzaţiile de obstrucţionare a unei proceduri oficiale.

Chansley “a devenit imaginea însăşi” a acelei zile care a zdruncinat democraţia americană, a subliniat judecătorul Royce Lamberth.

“Ceea ce aţi făcut este îngrozitor”, a adăugat magistratul, care a luat totuşi act de “remuşcările” acuzatului.

Aflat în detenţie încă de la arestarea sa, în ianuarie, Chansley a fost diagnosticat în închisoare cu schizofrenie, tulburare bipolară, depresie şi anxietate. În septembrie, când şi-a recunoscut vinovăţia, bărbatul s-a declarat dezamăgit că Donald Trump nu l-a graţiat.

Avocatul apărării, Albert Watkins, a menţionat că, în 2006, forţele navale americane au constatat că Chansley suferă de o tulburare de personalitate, dar totuşi a fost declarat apt de serviciu militar.

Sursa: Agerpres

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *