• Sun. Dec 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Şase din zece români cu studii superioare şi venituri ridicate sunt mulţumiţi de starea financiară actuală

Jul 20, 2021

Şase din zece români (62%), membri ai unei familii moderne, se declară mulţumiţi de starea financiară actuală, relevă rezultatele unui studiu de specialitate, publicat marţi. Conform cercetării Reveal Marketing Research, peste o treime (36%) dintre cei care consideră că sunt membrii ai unei familii tradiţionale sunt mulţumiţi de acest aspect al vieţii.

20 Iulie 2021, 13:21 (actualizat 20 Iulie 2021, 13:27) |

Bani

De asemenea, segmentul familiilor moderne (părinţi cu educaţie superioară şi venituri ridicate) este cel mai vocal în ceea ce priveşte gradul de mulţumire faţă de situaţia financiară, cu evoluţie semnificativă din februarie (54%) până în iunie (62%).

În schimb, la nivel naţional, pentru familiile tradiţionale (părinţi cu educaţie medie şi venituri medii), luna iunie a adus o scădere pe acest nivel (36%, faţă de luna aprilie cu 46%).

“Deşi familiile tradiţionale înregistrează valori scăzute în ceea ce priveşte mulţumirea faţă de situaţia financiară, acest lucru nu le împiedică să se declare mulţumite de condiţia lor fizică. În ceea ce priveşte acest aspect al vieţii, familiile tradiţionale câştigă teren în detrimentul familiei moderne”, menţionează sursa citată.

Studiul Reveal Marketing Research s-a derulat în perioada februarie – iunie pe un eşantion reprezentantiv naţional (urban şi rural).

Marja de eroare este de +/-3%, iar nivelul de încredere de 95%. Interviurile au fost realizate online, pe baza panelului Reveal Marketing Research.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *