Schimb de replici între Gabriela Firea şi Nicuşor Dan despre proiectele nerealizate din Bucureşti

06 Iunie 2022, 13:26 (actualizat 06 Iunie 2022, 13:51) Știrile TVR |

Replici Firea – Dan

”Un primar gospodar face, acţionează, clădeşte pentru locuitori, nu pasează răspunderea! Primarul general Nicuşor Dan nu e în stare să construiască nimic şi preferă să “arunce” la sectoare marile lucrări de investiţii. În loc să caute soluţii, Nicuşor Dan preferă să scape de proiecte esenţiale pentru Bucureşti. Nu e înţelepciune, ci fugă de răspundere!“, a scris ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, pe Facebook.

Ea a menţionat că un exemplu în acest sens este consolidarea Pasajului Unirii şi a planşeului de la Piaţa Unirii, susţinând că ambele proiecte erau în responsabilitatea primarului general, Nicuşor Dan, “cu expertize şi alte documente importante lăsate la îndemână în primărie de echipa Firea”.

“Astăzi, se împlinesc 35 de ani de la inaugurarea Pasajului Unirii. Presa vremii nota faptul că pasajul s-a construit în doar 34 de zile. Întreaga lucrare a durat, însă, aproximativ 6 luni. Prima expertiză tehnică serioasă a fost făcută în mandatul meu. Starea pasajului era una periculoasă şi pregătisem toate documentele pentru începerea lucrărilor de consolidare. Nicuşor Dan a găsit, însă, o altă soluţie pentru cele două lucrări complicate şi costisitoare: le-a “pasat” Primăriei Sectorului 4. Îl felicit pe Daniel Băluţă pentru decizia de a accepta să realizeze cele două lucrări de consolidare şi sunt convinsă că împreună cu echipa sa va face o treabă foarte bună“, a mai scris Firea.

Ea a susţinut că Nicuşor Dan “face la fel şi cu alte proiecte”, cum ar fi cu partea a doua a proiectului Nicolae Grigorescu – Vitan Bârzeşti, Pasajul Doamna Ghica şi lucrarea din Prelungirea Ghencea.

(w500) Gabriela FPrimarul Capitalei, Nicuşor Dan, a replicat că Gabriela Firea a avut la dispoziţie 3 ani să rezolve problemele mai multor obiective de infrastructură, cum este cel privind Pasajul Unirea, însă aceasta “s-a apucat cu nădejde de târguri, festivaluri şi alte paranghelii din bani publici”.

Pentru fostul primar general, propria nepăsare / incompetenţă ar trebui să fie prilej de reflecţie, nu de noi scandaluri. Îi reamintesc Gabrielei Firea că, încă din 2017, a avut pe masă o expertiză privind mai multe obiective de infrastructură din Bucureşti, inclusiv Pasajul Unirii. Cunoştea deci problema de la începutul mandatului şi a avut la dispoziţie trei ani ca s-o rezolve. În loc să se apuce imediat de treabă pornind de la acest studiu, “Doamna Altădată” s-a apucat cu nădejde de târguri, festivaluri şi alte paranghelii din bani publici, amânând această problemă (şi alte probleme reale ale Capitalei) fără nicio remuşcare. A preferat nişte spectaculoşi iepuraşi gigantici unei plictisitoare consolidări de pasaj, a scris Nicuşor Dan pe aceeaşi reţea de socializare.

Potrivit acestuia, bugetul de investiţii al PMB ar fi putut să cuprindă lucrări precum cele de la Piaţa Unirii, dacă n-ar fi trebuit să fie acoperite “găurile lăsate de Gabriela Firea în mandatul ei de primar general”.

Eu am găsit o soluţie pentru problema Pasajului Unirii şi a planşeului, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4. Spre deosebire de ea, eu am reuşit să mă înţeleg cu primarul PSD de sector pe această problemă a bucureştenilor. Oamenii vor ca lucrurile să se rezolve şi nu-i interesează formulele instituţionale găsite. Aş fi vrut, evident, ca bugetul de investiţii al PMB să fie mai mare, ca să putem prinde în el şi lucrări precum cele de la Piaţa Unirii. Chiar am fi putut s-o facem dacă n-ar fi trebuit să acoperim găurile lăsate de Gabriela Firea în mandatul ei de primar general”, a arătat Nicuşor Dan.(w500) NicuÈ™or D

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.