Se deschide un nou punct de trecere a frontierei: Vicovu de Sus – Krasnoilsk. Participă premierul Ciucă şi omologul ucrainean

Astăzi se inaugurează un nou punct de trecere a frontierei între România și Ucraina. Punctul vamal de la Vicovu de Sus din judeţul Suceava este primul inaugurat din toate țările membre UE de când a început războiul în Ucraina. La eveniment, participă premierul Nicolae Ciucă şi omologul ucrainean, Denys Shmyhal.

10 Noiembrie 2022, 06:23 (actualizat 10 Noiembrie 2022, 07:12) Știrile TVR |

Nicolae Ciucă

Hotărârea care vizează deschiderea punctului de trecere a fost aprobată miercuri de Guvern.

A fost aprobată hotărârea prin care a fost reglementată deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei şi a biroului vamal de frontieră Vicovu de Sus – România şi Krasnoilsk – Ucraina şi modificarea Hotărârii de Guvern 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea ANAF. Este vorba despre primul punct de trecere a frontierei deschis după agresiunea militară rusă din Ucraina între Ucraina şi un stat membru al Uniunii Europene“, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Potrivit lui Cărbunaru, acest punct de trecere a frontierei va viza atât traficul internaţional de persoane în regim de trafic pietonal şi rutier, cât şi cu marfă, cu program de funcţionare permanent, permiţând astfel accelerarea şi facilitarea traversării frontierei de către persoane şi mijloace de transport.

Premierul Nicolae Ciucă şi omologul ucrainean vor avea o întrevedere în partea română a punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus – Krasnoilsk.

Ulterior, prim-ministrul Ciucă are programată o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei publice locale din Suceava, la care participă preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Sursa: Agerpres

Source