Senatoarea germană Franziska Giffey, fostă primăriță a Berlinului, a fost transportată la spital după ce a fost lovită în cap într-o bibliotecă

Senatoarea germană Franziska Giffey, fost primar al Berlinului, a devenit cea mai recentă victimă a unei serii de atacuri contra politicienilor germani atunci când un bărbat a lovit-o din spate cu un obiect greu, într-o bibliotecă locală, a anunţat poliţia germană, citată de Reuters.

Giffey, ministru al economiei în executivul local şi membru al Partidului Social-Democrat (SPD), formaţiunea cancelarului federal Olaf Scholz, a fost rănită uşor în acest atac, potrivit poliţiei şi Parchetului din Berlin. Individul a lovit-o pe senatoare în cap şi gât cu o pungă cu conţinut greu, după care a fugit, potrivit poliţiei.

Franziska Giffey a fost transportată la spital, unde a primit îngrijiri, fiind externată după scurt timp.

Atacul urmează apelurilor la creşterea protecţiei politicienilor germani, după o serie de violenţe fizice şi verbale împotriva unora dintre oamenii politici din Germania.

Patru tineri sunt anchetaţi după ce un eurodeputat german a fost bătut şi, ulterior, spitalizat în timp ce lipea postere electorale ale SPD în oraşul Dresda, din estul Germaniei.

De asemenea, membri proeminenţi ai Verzilor, partid aflat în coaliţia guvernamentală de la Berlin, au fost ţintele unor proteste violente în acest an.

Distribuie știrea