• Thu. Oct 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Seri de concerte cu proiecţii multimedia regizate de Carmen Lidia Vidu şi Nona Ciobanu, la Festivalul Enescu

Sep 17, 2021

Serie de concerte cu proiecţii multimedia de la Festivalul Enescu. Anul acesta, regizoarele Carmen Lidia Vidu şi Nona Ciobanu au semnat componenta vizuală pentru operele prezentate la Sala Palatului. E o manieră prin care povestea e conturată mai bine pentru public, mai atractiv, permiţând uneori şi trimiteri spre realitatea zilelor noastre.

17 Septembrie 2021, 16:41 (actualizat 17 Septembrie 2021, 18:35) |

Carmen Lidia Vidu a semnat regia multimedia pentru 3 seri de concerte în cadrul Festivalului Enescu. Unul dintre ele a fost un impresionant Stravinsky.

Trei lucrări  – Nuntă, Vulpea şi Potopul –  s-au auzit în premieră în România, sub bagheta lui Vladimir Jurowski, și cu Robert Powell, cunoscut din filmul Jesus of Nazareth, în rolul povestitorului.

Regizoarea Carmen Lidia Vidu a venit cu proiecții vizuale și pentru Te deum-ul lui José Cura și pentru opera Der Zwerg (Piticul) de Alexander von Zemlinsky.

Ideea de a însoți concertele cu proiecții multimedia live îi aparține directorului artistic al festivalului, dirijorul Vladimir Jurowski, care a pus-o în practică la ultimele 3 ediții.

Elementele grafice nu trebuie să deranjeze muzica și soliștii. În mod subtil, completează muzica, uneori cu sugestii ale prezentului.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *