Siegfried Mureșan: “Uniunea Europeană înseamnă școli și spitale moderne, hrană la standarde ridicate și subvenții pentru fermieri”

Deputatul european Siegfried Mureșan a transmis un mesaj de Ziua Europei: „Uniunea Europeană înseamnă școli și spitale moderne, hrană la standarde ridicate și subvenții pentru fermieri. Înseamnă locuri de muncă și venituri mai mari”.

În mesajul său, europarlamentarul a vorbit și despre “libertatea de a spune ce gândești” și de „siguranță în fața tuturor provocărilor de la granițele noastre”:

„Uniunea Europeană înseamnă libertate. Libertatea de a călători, lucra și studia oriunde în Europa. Și libertatea de a spune ce gândești și de a susține orice dorești. Nu în ultimul rând, Uniunea Europeană înseamnă siguranță în fața tuturor provocărilor de la granițele noastre.

Astăzi, de Ziua Europei, este important să ne amintim toate beneficiile pe care noi, românii, le-am obținut de la Uniunea Europeană”.

Siegfried Mureșan a precizat, de asemenea, că din momentul aderării, România a primit de la Uniunea Europeană de trei ori mai multe fonduri decât a alocat.

De la data aderării, acum 17 ani, și până astăzi, România a primit peste 95 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană prin fonduri nerambursabile. Am dat înapoi la bugetul UE doar 30 de miliarde de euro. Am primit de trei ori mai mult decât am alocat.

Aceste fonduri au dus la modernizarea școlilor și spitalelor și la dezvoltarea infrastructurii rutiere. Au însemnat subvenții pentru agricultori și investiții în modernizarea agricultorii și a întregii economii. Sunt bani care au contribuit la creșterea salariilor românilor și îmbunătățirea nivelului de trai.

Datorită apartenenței la UE, agricultura românească a beneficiat, în ultimii 17 ani, de peste 38,5 miliarde de euro sub formă de subvenții și bani pentru investiții. Cu aceste fonduri, agricultorii români și-au putut dezvolta fermele și s-au putut bucura de venituri stabile și decente. Plugurile trase de cai și tractoarele comuniste au fost înlocuite de utilaje moderne, de ultimă generație.

În același timp, produsele agroalimentare românești îndeplinesc astăzi cele mai înalte standarde de calitate din întreaga lume: standardele UE„, a încheiat eurodeputatul PNL.

Distribuie știrea