Ucraina intenţionează să dubleze importurile de electricitate, inclusiv din România, după atacuri rusești asupra sistemului energetic

Ucraina intenţionează să dubleze joi importurile de electricitate, după un puternic atac rusesc asupra sistemului energetic al ţării, a anunţat Ministerul Energiei, transmite Reuters. Importurile ar urma să crească la 16.699 megawaţi-oră (MWh), faţă de 7.600 Mwh miercuri, a informat pe Telegram Ministerul Energiei.

Instituţia a precizat: „Astăzi, la solicitarea Ucrainei, a fost deja efectuată furnizarea de energie electrică de urgenţă din Polonia, România şi Slovacia”.

Asistenţa de urgenţă va fi de asemenea acordată seara, în timpul orelor de vârf de consum de electricitate.

Într-un comunicat separat, operatorul reţelei de electricitate din Ucraina, Ukrenergo, a indicat că se aşteaptă joi la un deficit semnificativ de electricitate.

„Consumul industrial va fi limitat de la orele 18:00 la 24:00. În urma creşterii consumului, sunt posibile întreruperi ale furnizării”, a precizat Ukrenergo.

Ucraina, un exportator net de energie înaintea invaziei ruseşti din 2022, şi-a majorat semnificativ importurile de electricitate şi a oprit exporturile, după o serie de atacuri asupra sistemului energetic al ţării, în martie şi aprilie. Preluare: Agerpres

Distribuie știrea