• Thu. Oct 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Sorin Cîmpeanu: Profesorii care nu sunt vaccinați și nici nu doresc să fie testați vor merge să se ”odihnească” puțin

Aug 20, 2021

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat vineri că profesorii care nu sunt vaccinați și refuză testarea vor merge acasă să se ”odihnească” până la finanlul pandemiei

20 August 2021, 12:58 (actualizat 20 August 2021, 13:38) |

Sorin Cîmpeanu

Profesorii vor avea acces nediscriminatoriu în școli până la incidența de șase la mie, dar după pragul acesta, pentru acei colegi care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, și pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală, nici nu s-au vaccinat, va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore – 3 zile. Dacă nici nu s-au vaccinat, dacă nici nu doresc să fie testați, testarea fiind asigurată de către DSP, având posibilitatea testării și în privat, doar că nu avem în vedere decontarea acelor cheltuieli, (…) sigur, în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică, a arătat Sorin Cîmpeanu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Întrebat dacă profesorii vor fi concediaţi în astfel de situaţii, Cîmpeanu a replicat: “Nu concediaţi. Până la coborârea ratei de infectare sub şase la mie să se odihnească puţin”.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, prezentă la conferinţa de presă, a pus sub semnul întrebării oportunitatea testării gratuite pentru profesori, iar Cîmpeanu i-a dat dreptate.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *