Spitalul Clinic Colentina va solicita DSP Bucureşti aviz de funcţionare în regim mixt (COVID şi non-COVID)

06 Mai 2021, 14:16 (actualizat 06 Mai 2021, 14:23) |

Spitalul Colentina

„În data de 5.03.2021, Spitalul Clinic Colentina a depus la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti o solicitare pentru obţinerea avizului temporar de funcţionare în regim mixt (COVID şi non-COVID), înregistrată la DSP cu numărul 7374/05.03.2021. Urmare abrogării Ordinului MS nr.555/2020 şi apariţiei Ordinului MS nr. 434/26.03.2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă în contextul pandemiei de COVID-19, modificat ulterior prin Ordinul MS nr. 537/23.04.2021, pentru Spitalul Clinic Colentina a apărut necesitatea depunerii unei noi cereri la DSP Bucureşti, în acord cu noile reglementări, prin care să solicite obţinerea avizului temporar de funcţionare în regim mixt (COVID şi non-COVID). În acest sens, şi având în vedere şi îmbunătăţirea situaţiei epidemiologice la nivelul întregii ţării, Spitalul Clinic Colentina a redactat o nouă solicitare, pe care urmează să o depună la DSP Bucureşti în cursul zilei de vineri, 7.05.2021”, afirmă sursa citată.

Potrivit ASSMB, în funcţie de decizia pe care o va lua Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Spitalul Clinic Colentina va putea să revină la activitatea în regim mixt (COVID şi non-COVID), sau îşi va continua activitatea de spital COVID-19, ca până în prezent.

ASSMB menţionează că, „în ciuda dificultăţilor din ultimul an”, Spitalul Clinic Colentina „a continuat să asigure asistenţă medicală şi pacienţilor non-COVID”, în spaţii special amenajate, dar numai în regim de spitalizare de zi.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii neverificate, potrivit cărora Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară COVID-19, „se deschide pentru toţi pacienţii”, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (A.S.S.M.B.), în administrarea căreia se află spitalul, face următoarele precizări:

* Începând din data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina a fost desemnat spital-suport COVID şi a funcţionat în baza Avizului de funcţionare cu caracter temporar nr.1/25.03.2020, la capacitate maximă, cu paturi în regim de spitalizare continuă;

* Spitalul a funcţionat în regim mixt (COVID şi non-COVID) doar pentru o lună, în septembrie 2020, perioadă în care a asigurat internarea şi tratamentul atât a pacienţilor COVID-19, cât şi celor non-COVID;

* Începând din luna octombrie 2020, şi până în prezent, Spitalul Clinic Colentina funcţionează ca spital COVID-19, cu număr maxim de paturi pentru spitalizare continuă, destinat exclusiv tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 (forme medii, severe şi critice)”, susţine aceeaşi sursă.

sursa agerpres

Source

Distribuie știrea