Spitalul Regional de Urgență Iași prinde contur. Alexandru Rafila: Valoarea investiției este de 2,4 miliarde de lei. Comitetul de vacccinologie a fost restructurat

Proiectarea Spitalului Regional de Urgență din Iași se încheie la sfârșitul lunii martie. Urmează achiziția pentru construirea efectivă care ar putea începe în a doua jumătate a anului. Investiția este de aproximativ două miliarde și jumătate de lei fără TVA. Construcția spitalului, a cărei procedură a demarat în 2017, și a fost întreruptă în timpul pandemiei, trebuie finalizată până în 2027, anunță ministrul Alexandru Rafila.

13 Martie 2023, 12:14 (actualizat 13 Martie 2023, 12:46) Știrile TVR |

Fiecare centru deservește mai multe specializări ca să servească mai bine pacienții .

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Este un spital care asigură spitalizare continuă cu 752 de paturi, grupate în 6 centre medicale. Separat este unitatea de ATI. Fiecare dintre aceste centre deservesc mai multe specialități, este o grupare care sugerează și modul de organizare în viitorul nu foarte îndepărtat al asistenței medicale încât flexibilizarea numărului de paturi în fiecare secție să servească mai bine pacienții. Suma totală a investiției fără TVA este 2,4 miliarde de lei, iar termenul de finalizare este anul 2027.

Comitetul de vaccinologie a fost restructurat, după ce unii membri au dorit să se retragă, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

“Avem un Comitet nou de vaccinologie. Nou în sensul că a fost restructurat, pentru că au fost persoane care au dorit să se retragă. Noua echipă de la Comitetul de vaccinologie ne va oferi argumentele profesionale pentru includerea acestor vaccinuri (împotriva HPV) pe lista de medicamente compensate, pentru cine şi, eventual, ne pot sugera anumite procente. Acestea trebuie să le lucrăm ulterior, după ce avem punctul de vedere tehnic al Comitetului de vaccinologie, împreună cu Casa de Asigurări de Sănătate“, a explicat ministrul.

Întrebat dacă acest lucru se va putea realiza până la finalul acestui an, Rafila a răspuns: “Cu siguranţă”.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea