Turiştii care vor să îşi facă o rezervare într-o staţiune balneară din România pot folosi o aplicaţie în care pot găsi principalele destinaţii din centrul ţării şi pot afla care e cea mai potrivită în funcţie de afecţiunea pentru care caută tratament. Până acum, pe platformă au fost înregistrate 121 de localităţi, dar experţii lucrează în continuare pentru ca toate staţiunile de tratament să fie la un click distanţă.
Mofetele de la Harghita Băi sunt o comoară ce poate atrage sute de mii de turiști cu o promovare bună. Exista mofete și în Franța, Italia, Insula Java sau în Parcul Național Yellowstone din SUA. Dar specialiștii spun că cele din România sunt unice: emanațiile de gaz uscat ce pot apărea prin crăpăturile scoarței terestre s-au dovedit mult mai eficiente în tratamentul diverselor afecțiuni. Însă acum, stațiunea are porțile închise.
Vara sunt mulți turiști la mofete, tratamentul este benefic pentru cei care au probleme cu articulațiile sau reumatologice. Bazinul cu apă minerala nu este folosit iarna, deoarece e foarte frig, chiar şi vara este foarte rece apa aici în Harghita Bai, are o temperatură de 8-9 grade.
Băile Perșani, singurele care mai funcționează în județul Brașov, sunt închise până la primăvară.
În stațiunea Vălcele din Covasna sunt 9 izvoare cu apă minerală și există chiar și un centru balnear. A fost mistuit de flăcări anul acesta.
De acum, turiștii își pot alege mai ușor stațiunea pentru relaxare. Pe aplicația Balneo Map sunt înregistrate deja 121 de localități din România și 500 de izvoare cu ape termale, minerale şi lacuri cu nămol. Cine vrea să facă o rezervare poate afla care e cea mai apropiată stațiune, ce servicii oferă și pentru ce afecțiuni este indicat tratamentul.
La acest proiect, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a colaborat cu experți care au inventariat resursele balneare ale țării.
În lunile următoare în aplicația Balneo Map ar putea fi adăugate și alte destinații din țară.