• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Stradă surpată în Cluj: Casele o iau vale după ce a început construcția unui complex imobiliar. Localnicii cer disperați ajutorul autorităților

Aug 31, 2021

Panică și revoltă în rândul locuitorilor dintr-un cartier din Cluj-Napoca, unde casele de pe o stradă riscă să dispară într-o groapă săpată pe un șantier unde se ridică un complex imobiliar. Asfaltul se crapă, la fel și pereții clădirilor din zona. Situația s-a agravat în ultimele luni, iar localnicii cer disperați ajutorul autorităților.

31 August 2021, 12:36 (actualizat 31 August 2021, 12:38) |

Locuitorii Clujului asistă neputincioși la surparea unei străzi întregi, cu casele lor cu tot. În ultima jumătate de an, între săpăturile autorizate de Primăria Cluj-Napoca și supravegheate de Inspectoratul de Stat în Construcții, s-a format treptat un imens crater în faţa caselor de pe strada Victor Papilian.

Un stâlp de electricitate s-a scufundat în pământ, porțile caselor și aleile s-au rupt, inclusiv rețeaua de gaz a fost afectată. Iar casele oamenilor au început să o ia, pur și simplu, la vale.

Cetățenii au sesizat autoritățile încă din luna februarie 2021. Prefectura Cluj a anunțat astăzi că Inspectoratul de Stat în Construcții a dat două amenzi în valoare de 100.000 de lei companiei care ridică complexul imobiliar și a cerut de urgență sistarea lucrărilor.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *