SUA: Congresul a adoptat o lege care întăreşte protecţia judecătorilor de la Curtea Supremă. În curând, aceștia vor lua decizii cruciale privind avortul şi armele de foc

Congresul Statelor Unite a adoptat marţi o lege care întăreşte protecţia judecătorilor de la Curtea Supremă, cu câteva zile înainte de decizii cruciale privind dreptul la avort şi armele de foc, notează AFP.

15 Iunie 2022, 06:46 (actualizat 15 Iunie 2022, 06:52) Știrile TVR |

Curtea Supremă, SUA

Săptămâna trecută, un american puternic înarmat a fost arestat în apropierea locuinţei judecătorului conservator Brett Kavanaugh, în suburbiile Washingtonului, pe care voia să-l omoare înainte de a se sinucide. În cursul interogatoriului său, el le-a declarat anchetatorilor printre altele că este furios pe Curtea Supremă după ce un proiect de decizie privind avortul a apărut în presă la începutul lunii mai.

Textul sugera că cea mai înaltă instanţă din Statele Unite era gata să-şi îngroape decizia istorică din 1973 prin care recunoştea dreptul femeilor la avort, ceea ce a stârnit proteste în toată ţara, inclusiv în faţa casei mai multor judecători.

Decizia finală a Curţii cu privire la acest caz, precum şi alta legată de portul de armă sunt aşteptate până la 30 iunie, stârnind temeri în privința unei noi creşteri a tensiunilor.

“Astăzi trimitem un semnal clar radicalilor de stânga: nu puteţi intimida judecătorii de la Curtea Supremă”, a afirmat liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, chiar înainte de adoptarea proiectului de lege care extinde protecţia de care se bucură judecătorii asupra întregii lor familii.

Textul, care a trecut deja de faza Senatului, trebuie acum semnat de preşedintele Joe Biden.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.