Târguri de miere în mai multe orașe din țară

Miere pentru toate gusturile şi miere rară, borcane cu esenţe preţioase şi chiar albine, au fost vedete la târgurile organizate în acest sfârşit de săptămână în mai multe oraşe. Sute de producători au făcut schimb de experienţă şi s-au întâlnit cu cei mai exigenţi dintre cumpărători.

12 Martie 2023, 17:44 (actualizat 12 Martie 2023, 19:53) Știrile TVR |

Produse rare și de calitate superioară. Asta caută cumpărătorii în târgurile de miere și nu e ușor să aleagă doar unul. La Giroda au venit producători din toată țara cu borcane pline, dar și cu recomandări prețioase.

În afara de produsele dulci de la târg s-au putut cumpăra și ustensile folosite în apicultură.

De foarte departe au venit specialiști în domeniu și la Iași, la târgul de profil. Unii dintre ei chiar din Ucraina, din orașe greu încercate de război.

Sergei Lemisev, producător echipamente apicole din Ucraina: „Eu locuiesc în Harkov, în Ucraina. Produsele pe care le-am adus sunt mai ales extractoare de miere şi multe unelte.”

Apicultorii au în faţă un an care nu știu ce le va aduce. Mai ales în condițiile în care atât vremea, cât și vremurile, sunt tot mai schimbătoare.

Apicultorii au adus la Iași și o colonie de albine vii care a putut fi examinată și analizată de cei mai curioși dintre vizitatori.

Source

Distribuie știrea