• Thu. Aug 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

#TeamRomania Gimnasta Maria Holbură, calificată la Olimpiada de la Tokyo: Bârna…Când sunt în concurs, încerc să îmi imaginez că dedesubt sunt niște crocodili și eu nu am voie să cad de pe ea pentru că intru în gura crocodililor

Jul 11, 2021

SPORTIVI ROMÂNI LA TOKYO

Niciodată nu e prea târziu pentru Jocurile Olimpice. Iar Maria Holbură este dovada vie. Ea s-a calificat la Tokyo când nici nu se mai aștepta la rezultate și se gândea serios să-și încheie cariera de gimnastă. La 21 de ani, Maria Holbură ţine sus steagul României în gimnastica mondială, împreună cu Larisa Iordache. Amnâdouă sunt hotărâte să se întoarcă de la Tokyo cu medalii. Televiziunea Română va fi alături de ele la Olimpiadă. Evoluțiile sportivilor noştri vor fi comentate în direct de jurnaliștii TVR trimiși special în Țara Soarelui Răsare.

11 Iulie 2021, 20:56 |

Încă o zi de antrenament pentru Maria Holbură, încă o zi de încercări, reușite, ratări, execuții demne de ținut minte sau dimpotrivă… reluarea întregului exercițiu de la zero.

Maria Holbură era hotărâtă să se retragă din gimnastică. Dar, în momentul în care nu se mai aștepta s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A decis să meargă mai departe, să fie acolo unde visa acum câțiva ani. Să evolueze la cea mai importantă competiție la nivel mondial, Jocurile Olimpice.

Astăzi se pregătește cu multă responsabilitate pentru competiția din Japonia.

La fel ca și alți sportivi, tot ce vrea este să se bucure de aceasta experiența și în același timp să-și facă execuțiile cu precizie. Este o gimnastă de patru aparate, dar iubește bârna.

Maria Holbură: Bârna…Când sunt în concurs, încerc să îmi imaginez că dedesubt sunt niște crocodili și eu nu am voie să cad de pe ea pentru că intru în gura crocodililor.

Performanța a venit și în cazul ei cu sacrificii. Copilăria, timpul, depărtarea faţa de părinți. Provocările competiționale și cele mentale.

Se antrenează alături de Larisa Iordache, lucru care îi dă forță și încredere. Antrenorii sunt stâlpii ei de susținere. În timpul liber se relaxează pictând. La 21 de ani timpul îi este prieten. Nu și-a planificat călătoria profesională mai departe de Jocurile Olimpice din Japonia. Tot ce știe este că Tokyo e următoarea stație.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *