Timbre noi pentru aniversarea zborului cosmic. Echipa Telejurnalului le-a filmat, în exclusivitate, încă din tipografie. Dumitru Prunariu: „Odată ajuns pe un timbru, rămâi veșnic”

După opt zile în spațiu, Dumitru Prunariu a aterizat cu statutul de erou. Așa că un timbru cu chipul său a fost natural una dintre metodele de a anunța lumii că România făcea parte din elita țărilor „cosmice”. Emisiunii din 1981 i-a urmat o reeditare de lux în 1986, o nouă coliță în 1996, încă una în 2001, 2006, în 2011 și din nou, anul acesta.

Machetatorul edițiilor din 2011 și 2021 este Alec Bartos, pasionat astrofilatelist și unul dintre copiii „virusați” de visul cosmic în anii 80. El ne-a reamintit că un timbru care a circulat deja, este și mai valoros pentru colecționari. Și ce destinație mai prestigioasa poate avea o marcă decât însuși Cosmosul?

„Filatelia este un domeniu care încă este mult apreciat și la noi și în străinătate. (…) Odată ajuns pe un timbru, rămâi veșnic”, spune Dumitru Prunariu.

Așadar, după machetare, bun de tipar, calibrare cromatică, tipar pe hârtie cromogumată, o vizită la secția perfor pentru clasicele margini zimțate, tăiere și ambalare, noile timbre se pot procura începând cu 14 mai de către colecționari, de curioși și de nostalgicii care mai știu, în era internetului, ce înseamnă o marcă poștală.

Source

Distribuie știrea