Timișoara este de vineri, oficial, Capitală Culturală Europeană. Dan Perjovschi, artistul care a „decorat” unul dintre tramvaiele care va circula prin oraș

Timișoara este de vineri, oficial, Capitală Culturală Europeană. Este momentul în care arta va ieși în stradă, nu rămâne doar în muzee și spații convenționale. Dan Perjovschi, unul dintre cei mai cunoscuți artiști contemporani, a „decorat” deja cu celebrele sale desene unul dintre tramvaiele care va circula de vineri prin Timișoara.

15 Februarie 2023, 20:08 Știrile TVR |

Dan Perjovschi este unul dintre cei mai cunoscuți artiști contemporani din România. S-a născut la Sibiu, a stat în Oradea și București, a revenit la Sibiu iar creațiile sale – desene cu mesaje puternic ancorate în viața socială, politică și culturală contemporană – au fost preluate de muzeele și instituții culturale din Europa, Asia, Statele Unite.

În aceste zile se află la Timișoara, implicat în proiectul Capitala Europeană a Culturii. Mesajele sale desenate vor circula prin tot orașul, pe un tramvai. Desenele realizate pe tramvai au legătură directă cu specificul Timișoarei. Deschiderea oficială a programului Timișoara, Capitală Culturală Europeană va avea loc vineri, 17 februarie, de la ora 19:00.

TVR este broadcaster oficial al evenimentului iar toate spectacolele vor fi transmise în direct pe TVR 1 și TVR 2.

Source

Distribuie știrea