Toate turneele WTA de tenis feminin organizate în China sunt anulate din cauza situației neclare a sportivei Shuai Peng

02 Decembrie 2021, 15:44 (actualizat 02 Decembrie 2021, 16:02) |

Preşedintele WTA, Steve Simon, a anunţat într-un comunicat decizia şi a cerut liderilor mondiali să-l urmeze.”Anunţ suspendarea imediată a tuturor turneelor WTA din China, inclusiv din Hong Kong. Cu bună ştiinţă, nu văd cum le pot cere sportivelor noastre să participe la turnee când Peng Shuai nu are voie să comunice liber şi, se pare, a fost supusă la presiuni pentru a reveni asupra acuzaţiilor de abuz sexual.”

“Având în vedere situaţia actuală a cazului, sunt şi foarte îngrijorat de riscurile pe care toţi jucătorii noştri şi staff-ul nostru şi le-ar asuma dacă vom organiza turnee în China în 2022 (…) Liderii Chinei nu au lăsat WTA nicio alegere”, a adăugat Simon.

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, joi, într-un comunicat, că a avut loc un nou apel video cu jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng, în urma preocupărilor legate de soarta acesteia, transmite Reuters.

”Împărtăşim aceeaşi preocupare pe care o are lumea şi numeroase organizaţii în legătură cu bunăstarea şi siguranţa lui Shuai Peng. Din acest motiv, ieri, o echipă a CIO a avut un nou apel video cu ea”, a precizat forul olimpic.

”I-am oferit o largă susţinere şi vom rămâne în contact cu ea, ajungând la un acord pentru o întâlnire personală în ianuarie”, se mai arată în comunicat, care menţionează că sportiva pare să fie ”în siguranţă şi bine având în vedere situaţia în care se află”.

Acest nou apel survine după o videoconferinţă desfăşurată în data de 21 noiembrie, la care au participat preşedintele CIO, Thomas Bach, jucătoarea chineză, preşedinta Comisiei sportivilor din cadrul CIO, Emma Terho, şi Li Lingwei, membră a CIO.

Peng Shuai a dispărut câteva săptămâni, luna trecută, după ce l-a acuzat public de abuz sexual pe fost vicepremier al țării. Între timp, presa chineză a publicat emailuri și clipuri video cu aceasta, iar președintele Comitetului Olimpic Internațional a discutat cu sportiva prin videoconferință. Insuficient pentru oficialii tenisului feminin, care sunt încă profund neliniștiți în legătură cu situația jucătoarei Peng Shuai. În sezonul 2019, ultimul neafectat de COVID, China a organizat 10 turnee de tenis feminin, inclusiv cel al Campioanelor.

Source

Leave a Comment