Trei elevi au fost răniți după ce microbuzul școlar în care se aflau a fost lovit de o mașină

Trei elevi din Arad au ajuns la spital după ce microbuzul școlar care îi ducea la cursuri a fost implicat într-un accident rutier. Un șofer, care avea geamurile înghețate la mașină, nu a observat la timp microbuzul și l-a izbit în lateral. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, dar nu consumaseră alcool.

15 Februarie 2023, 17:58 (actualizat 15 Februarie 2023, 18:28) Știrile TVR |

Accidentul s-a produs în localitatea arădeană Iratoşu, puțin înainte de ora 8. În microbuzul școlar se aflau 7 copii când vehiculul a fost izbit, în partea stânga, de o mașină a cărui șofer nu a acordat prioritate.

”În timp ce veneam de la grădinița unde am lăsat o parte din copii, veneam pe drumul asta 50 de m, BMW-ul din ce se vede a ieșit de pe stradă asta alăturată și cu o viteză imensă m-a izbit de m-a lovit acolo. Un pic a redus pentru că a văzut o mașină pe drumul prioritar. Eu am crezut că se oprește”, ne-a spus șoferul microbuzului școlar.

Se pare că șoferul vinovat de producerea accidentului nu își curățase bine, de gheață, geamurile și nu a observat apropierea microbuzului școlar. A acordat prioritate unui autoturism, după care a ieșit în șoseaua principală. Microbuzul a fost lovit în partea din față, lângă șofer. Trei dintre cei 7 elevi aflați în vehicul au ajuns la spital.

”Două fete cu vârstă de 9 și 13 ani și un băiat de 6 ani au ajuns în UPU Arad. Copiii sunt în stare stabilă, conștienți, diagnosticați cu traumatisme ușoare, la nivelul corpului”, a declarat Simina Roz, purtător de cuvânt, Spitalul Judeţean Arad.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și continuă cercetările.

Source

Distribuie știrea